Ajutor, am surplus de piele! Ce pot face?


 

In ultimul an ne-am lovit tot mai des de o mare problema: surplusul excesiv de piele dupa slabire. Tot mai multe persoane apeleaza la solutii radicale de slabire, cum ar fi operatiile de reducere a stomacului sau diete minune.

In primele luni toata lumea este extrem de incantata ca pierde intr-o viteza ametitoare zeci de kilograme, dupa care intervine stresul, iar bucuria este umbrita. Pielea se lasa si incepe sa atarne, iar in maxim 1 an de zile persoanele care au slabit incep sa nu se mai accepte privindu-si corpul inestetic. Din acest moment intervin regretele, frustrarile, nemultumirile.

Ma sperie de fiecare data cand aud cate o persoana entuziasmata ca a dat jos rapid 6-10 kilograme in 2-3 saptamani. Pentru ca urmeaza fara doar si poate dezastrul pentru piele. Slabirea spactaculoasa vine la pachet cu pielea care atarna inestetic. Am vazut persoane care au apelat la chirurgia estetica pentru a scoate excesul de piele. Dar si in acest caz apar complicatii, dureri, tumefiere. Am efectuat masaj de recuperare post operator dupa scoaterea surplusului de piele din zona picioarelor si a durat luni de zile pana la o revenire cat de cat acceptabila si dezumflarea membrelor.

NU va mai doriti sa slabiti miraculos, pentru ca veti gestiona cu greu partea estetica ulterioara procesului de slabire.

Daca ati apelat la o operatie de reducere a stomacului sau daca tineti diete minune va recomand sa va pregatiti pielea din timp pentru ceea ce urmeaza. Sa faceti masaj cat de des, sa apelati la serviciile saloanelor de remodelare care va pot ajuta la tonifierea pielii. Noi am obtinut rezultate bune cu lipolaserul, care ajuta la refacerea structurii de colagen si elastina, dar si cu criolipoliza, care poate fi solutia salvatoare pentru colacul de piele care atarna pe burta, zona picioarelor si bratelor. Si luati masuri din timp, nu dupa ce ati slabit 20-40 de kilograme, pentru ca deja este prea tarziu si nu mai aveti ce face.

Nu uitati, slabirile minune sunt un stres si o trauma pentru propriul corp. Va doresc intelepciune in luarea celei mai bune decizii.

Diana Purdea

Tehnician maseur si specialist in remodelare corporala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =