Remedii pentru retentia de apa


Ne lovim frecvent in activitatea de zi cu zi la salon de problema edemelor, a retentiei de apa. Prima intrebare pe care o adresam acestor persoane este daca se hidrateaza suficient. Majoritatea nu prea beau apa, iar in acest caz corpul nostru isi face provizii, depoziteaza cantitatea mica de lichide care se consuma. Evident, retentia de apa poate avea si cauze medicale, cum ar fi hipertensiunea arteriala, dereglarile hormonale, boli renale, alergii, dar si cresterea in greutate.

Ce putem face acasa pentru retentia de apa?

In primul rand sa ne hidratam. Cantitatea de apa pe care trebuie sa o bem in fiecare zi este de 25 ml apa pe kilogram de corp. Asta inseamna ca inmultim 25 ml x numarul de kilograme pe care il avem si trebuie sa bem aceasta cantitate zilnic. Apa, nu cafea, nu ciorba, nu suc. Apa plata.

Mersul pe jos stimuleaza de asemenea sistemul limfatic.

Va recomand sa reduceti cantitatea de sare din alimentatie. Am asociat adesea retentia de apa cu consumul mare de sare.

Reduceti consumul de bauturi care duc la deshidratare: cafea, ceaiuri diuretice, alcool.

Pe pielea uda dupa baie/dus intindeti ulei de masline in care adaugati ulei esential de ienupar. In functie de producatorul de ulei esential, pe fiecare sticla se precizeaza cate picaturi se adauga in 100 ml ulei de masline. Va sugerez sa preparati o sticluta cu acest amestec si sa va ungeti pe corp seara, dupa baie, inainte de a va sterge cu prosopul, pentru ca pielea sa nu ramana uleioasa. Miscarile vor fi intotdeauna ascendente, de jos de la talpi catre partea de sus a corpului. In plus, pielea va deveni foarte catifelata si hidratata.

 

Ce putem face la salon pentru retentia de apa?

Aparatul de presoterapie/drenaj limfatic este prima mea recomandare.

Daca ne place caldura si nu avem probleme cardiace putem face impachetari calde la termocuverta unde transpiram foarte mult.

Reflexoterapia trateaza cu succes edemele picioarelor.

Efectele acestor proceduri se observa de la prima sedinta, iar la inceput recomandam 2, maxim 3 sedinte /saptamana, dupa care se pot rari pana la disparitia edemelor.

Pentru orice alte informatii va recomand sa cereti sfatul specialistului.

Diana Purdea

Unique Care Spa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *